Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2019 | Artikel | Uitgave 3/2019

Bijblijven 3/2019

Een dag op het Streeklaboratorium van de GGD Amsterdam

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 3/2019
Auteur:
Kees in ’t Veld
"Eigenlijk wilde ik huisarts worden of anders dermatoloog en dan naar de tropen, maar toen ik tijdens een stage leerde wat microbiologie inhoudt, wist ik dat ik daarin verder wilde gaan. Juist de combinatie van infectieziekten en het werk in het laboratorium vind ik boeiend." Aan het woord is Fleur Koene, arts-microbioloog bij het Amsterdam UMC, locatie AMC en bij het Streeklaboratorium van de GGD in Amsterdam. Daarnaast doet zij in Maastricht promotieonderzoek naar de verspreiding van humaan papillomavirus (HPV). Hoewel de aandacht doorgaans is gericht op HPV bij vrouwen en het ontstaan van baarmoederhalskanker, startte Fleur in 2011 met onderzoek dat bijvoorbeeld ook de rol van HPV bij mannen onder de loep neemt. "Het promotieonderzoek hebben we bewust heel breed gehouden, zodat we verschillende hoogrisicopopulaties kunnen onderzoeken", vertelt ze. "Zo is er een relatie tussen het virus en een bepaald type keelkanker. Daarnaast spelen mannen natuurlijk een cruciale rol in het overbrengen van HPV naar vrouwen. Ik hoop uiteindelijk dat ik met mijn onderzoek de kennis over HPV kan vergroten." ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Bijblijven 3/2019 Naar de uitgave