Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2019 | Artikel | Uitgave 3/2019

Bijblijven 3/2019

Antibioticaresistentie en wat kan de huisarts doen om antibioticaresistentie tegen te gaan

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 3/2019
Auteurs:
Tamara Platteel, Bent Postma
Antibioticaresistentie wordt in toenemende mate gezien, ook in Nederland. Daarom is het van belang dat huisartsen op de hoogte zijn hoe antibioticaresistentie ontstaat en wat de consequenties hiervan zijn. Zo is het van belang bij het voorschrijfbeleid rekening te houden met enerzijds een betrouwbare behandeling, anderzijds met het gevaar van resistentieontwikkeling. Als er dan sprake is van resistentie, met name in bijzonder resistente micro-organismen (BRMO), is het van belang dat zowel de patiënt zelf, alsmede andere hulpverleners hiervan op de hoogte zijn om een gevaar van verspreiding te voorkomen. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Bijblijven 3/2019 Naar de uitgave