Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2019 | Artikel | Uitgave 3/2019

Bijblijven 3/2019

Tuberculose; een ziekte die nog niet vergeten kan worden

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 3/2019
Auteurs:
Dick van Soolingen, Gerard de Vries
Tuberculose (tbc) wordt veelal geassocieerd met beelden uit het verleden van sanatoria en collectes om de bestrijding te ondersteunen. Dat dit wereldwijd nog steeds de meest dodelijke infectieziekte is en dit een bedreiging vormt vanwege de toegenomen mobiliteit vanuit gebieden met een hoge prevalentie van deze ziekte, is minder bekend. In dit artikel beschrijven we de organisatiestructuur van de tbc-bestrijding in Nederland, de epidemiologie, de resistentieproblematiek, de behandeling van reguliere en multidrug-resistente tuberculose, de nieuwe bedreigingen, de ontwikkelingen in de huidige diagnostiek en de wijze waarop transmissie van tuberculose onderzocht wordt in Nederland. Ook wordt gedetailleerde informatie verstrekt over hoe een huisarts de symptomen van tuberculose kan herkennen en hoe er gehandeld moet worden bij een gericht vermoeden. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2019

Bijblijven 3/2019 Naar de uitgave