Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2014 | Psychobellettrie | Uitgave 3/2014

Kind & Adolescent Praktijk 3/2014

Gezinstekening

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 3/2014
Auteur:
Frits Boer
Belangrijke opmerkingen
Tussen de regels van de literatuur is een schat aan psychologisch inzicht te vinden. In deze rubriek doet Frits Boer voor u verslag van zijn speurtochten

Samenvatting

De eerste bladzijde van Judith Vanistendaels graphic novel Toen David zijn stem verloor laat een getekend genogram zien. Elke psychotherapeut ziet in een oogopslag dat hoofdpersoon David twee dochters heeft: de volwassen Miriam uit een eerdere relatie en de nog jonge Tamar. Het boek vervolgt met een reeks tekeningen waarin een arts vaardig een doorsnede schetst van hoofd en hals, om uit te leggen waar zich neusholte, luchtpijp, slokdarm en strottenhoofd bevinden. Dan tekent de dokter een zwart vlekje boven het strottenhoofd: zo vertelt hij David dat deze daar een kwaadaardige tumor heeft. Hierop verliest David even het contact met de omgeving. Als de dokter hem heeft teruggehaald, is zijn eerste vraag: “En Tamar? Wat gebeurt er met Tamar? Ze is nog maar 8.”

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2014

Kind & Adolescent Praktijk 3/2014 Naar de uitgave