Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Onder de loep | Uitgave 3/2018

Denkbeeld 3/2018

Meer dan dagbesteding

Activiteitenbegeleiding voor mensen met dementie, een vak apart

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2018
Auteur:
Han Diesfeldt

Samenvatting

Professionele activiteitenbegeleiding staat onder druk. Hoewel het belang van zinvolle bezigheden voor mensen met dementie algemeen wordt erkend, ontbreekt vaak het besef dat er gedegen vakkennis nodig is om plezierige activiteiten op maat te kunnen aanbieden. In deze aflevering van Onder de loep gaat Han Diesfeldt in op een onderzoek dat een aanzet geeft tot een wetenschappelijke fundering van activiteitenbegeleiding en breekt hij een lans voor deze discipline als vak apart.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Denkbeeld 3/2018 Naar de uitgave

Aanrader

Bob

Jobs tijding

Boter op je hoofd

OriginalPaper

Wie neemt de regie?