Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Uitgave 3/2018

Denkbeeld 3/2018

Roest rust?

Met familie de drempel nemen naar comfortzorg

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2018
Auteur:
Ronald Geelen
Belangrijke opmerkingen
Ronald Geelen is gz-psycholoog; hij is werkzaam bij Thebe in Breda en als consulent voor het CCE.

Samenvatting

Dementie gaat doorgaans gepaard met toenemende afhankelijkheid en kwetsbaarheid. Dat vraagt geregeld een bijstelling van begeleiding en ondersteuning en soms zit je daarbij met collega’s of met verwanten niet op één lijn. Als zorgverlener meen je bijvoorbeeld dat iemand meer rust nodig heeft, terwijl de familie erop stáát dat er activiteiten worden aangeboden. Het dilemma is hier dat activeren tot overbelasting kan leiden waardoor de cliënt mogelijk onnodig lijdt en probleemgedrag kan gaan vertonen. Hoe neem je in dergelijke kwesties een besluit?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Denkbeeld 3/2018 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld

Redactioneel

Een andere kijk

Jobs tijding

Boter op je hoofd