Skip to main content
main-content

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | De stelling | Uitgave 3/2018

Denkbeeld 3/2018

De relatie met de zorgvrager gaat altijd boven de inzet van interventies

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2018
Auteur:
Patrick Verhaest
Belangrijke opmerkingen
Patrick Verhaest Redacteur van Denkbeeld, projectmedewerker bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en coördinator van de opleiding tot begeleider-animator aan de VSPW te Mol.

Samenvatting

Wie er Denkbeeld en andere vakbladen op naslaat kan er niet omheen: in het zoeken naar een zo goed mogelijke begeleiding van mensen met dementie bewandelen we het pad van de interventie. De boodschap is telkens min of meer: doe dit op die manier en je zal zien dat de effecten positief zijn. Daar is niets mis mee, zolang we maar nooit vergeten dat een goed contact met de zorgvrager de basis is van alles en mogelijk zelfs doorslaggevend voor de impact van de hulpverlening.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Denkbeeld 3/2018Naar de uitgave

OriginalPaper

Roest rust?

Hartenkreet

Beetje raar

Kleinbeeld

Kleinbeeld

Jobs tijding

Boter op je hoofd