Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | In gesprek | Uitgave 3/2018

Denkbeeld 3/2018

‘Dementie heeft mijn leven verrijkt’

Ans Rutges en dochter Manon Jacobs over leven met dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2018
Auteur:
Hugo van Waarde
Belangrijke opmerkingen
Hugo van Waarde is adjunct-hoofdredacteur van Denkbeeld; hij is zelfstandig werkzaam als adviseur en trainer in de zorg voor mensen met dementie.

Samenvatting

Ans Rutges (72) maakt geen probleem van haar dementie. Integendeel, ze wil graag dat mensen het weten omdat ze een boodschap heeft: dat er met dementie heel goed valt te leven. Hugo van Waarde ging op bezoek bij Ans en haar dochter Manon Jacobs in Oudewater. Daar woont Ans in het Futurahuis, een kleinschalige, particuliere woonvoorziening.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Denkbeeld 3/2018 Naar de uitgave

Redactioneel

Een andere kijk

OriginalPaper

Roest rust?

Hartenkreet

Beetje raar

OriginalPaper

Wie neemt de regie?