Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

03-05-2018 | Uitgave 5/2018

Bijblijven 5/2018

Leefstijl voor een gezonde zwangerschap

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 5/2018
Auteurs:
Audrey Collignon-Leenders, Yvette Timmermans-ter Horst, Dr. Jeroen van Dillen

Samenvatting

Zwangerschap is voor veel vrouwen de periode waarin zij in contact komen met zorgverleners. Meestal is dit ter controle bij de verloskundige, maar soms ook voor klachten en complicaties bij een arts. Hoewel de rol van de huisarts in het begeleiden van de zwangerschap steeds minder wordt, ligt er een belangrijke taak in het preconceptioneel adviseren aan vrouwen in de fertiele levensfase. Het gezond aan een zwangerschap beginnen kan namelijk complicaties voorkomen of de kans daarop verkleinen!
In deze bijdrage wordt een aantal suggesties gegeven voor leefstijladviezen om de kans op een ongecompliceerde zwangerschap en bevalling te vergroten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2018

Bijblijven 5/2018 Naar de uitgave