Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

30-04-2018 | Uitgave 5/2018

Bijblijven 5/2018

Tabaksverslaving: voorkomen is beter dan niet meer kunnen genezen…

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 5/2018
Auteur:
Pauline Dekker

Samenvatting

Na beschrijving van de omvang en gevolgen van tabaksverslaving en de rokengerelateerde aandoeningen wordt de gedragsmatige tabaksverslaving met de gedachtekronkels besproken Een belangrijke gedachtekronkel luidt dat roken tegen stress zou helpen, terwijl het om stress ten gevolge van ontwenningsverschijnselen gaat. Met stapsgewijze motiverende gespreksvoering wordt duidelijk gemaakt hoe een patiënt gemotiveerd kan worden om met roken te stoppen. Het artikel besluit met enkele leerpunten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2018

Bijblijven 5/2018 Naar de uitgave