Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

09-04-2018 | Uitgave 3-4/2018

Bijblijven 3-4/2018

Krachtwerk, als sleutel voor herstel

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 3-4/2018
Auteurs:
Judith R. L. M. Wolf, Eric Albers, Jeroen Hummel, Nicoline Jansen, Irene E. Jonker, Peter Lucassen

Samenvatting

Soms zijn mensen de greep op hun leven kwijt en kunnen zij moeite hebben om zich staande te houden. Met Krachtwerk, een herstelondersteunende methodiek, kunnen professionals in de eerstelijnszorg deze mensen ondersteunen in de richting van een door henzelf gewenste kwaliteit van leven, waarbij zij, net als iedere burger, in de samenleving mogen meedoen, erbij horen, ertoe doen en mogen zijn wie ze zijn. In de eerstelijnszorg kan Krachtwerk veel voor patiënten en hun naasten betekenen. Zoals door het centraal stellen van het eigen verhaal van patiënten en de gelijkwaardigheid in de besluitvorming over de aanpak. En, zeker bij mensen met een chronische lichamelijke of psychische aandoening, door te focussen op iemands krachten en mogelijkheden, op wat het leven voor die persoon de moeite waard maakt en welke bronnen in de leefwereld dan het beste kunnen worden benut om dat leven dichterbij te brengen. Krachtwerk geeft patiënten weer hoop en moed, en een sleutel in handen voor hun eigen herstel.

Onze productaanbevelingen

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3-4/2018

Bijblijven 3-4/2018 Naar de uitgave