Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

27-03-2018 | Uitgave 3-4/2018

Bijblijven 3-4/2018

Persoonsgerichte zorg bij mensen met een migratieachtergrond

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 3-4/2018
Auteur:
Drs. Janneke H. M. van der Velden

Samenvatting

Behalve een lage sociaaleconomische status heeft ook een migratieachtergrond een negatieve invloed op gezondheid. Taal- en cultuurverschillen, etnische achtergrond en leefomstandigheden leiden tot algemene en specifieke ziekterisico’s en vragen om persoonsgerichte zorg. Alleen dan zullen de toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg voor iedereen gelijk zijn. Aan de hand van drie voorbeelden, SOLK, hypertensie en psychische problemen bij vluchteling-jongeren, wordt duidelijk wat deze persoonsgerichte zorg voor migranten inhoudt en betekent.

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3-4/2018

Bijblijven 3-4/2018 Naar de uitgave