Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

27-03-2018 | Uitgave 3-4/2018

Bijblijven 3-4/2018

Goede voorbeelden van samenwerking tussen de huisartsenpraktijk en het sociaal domein

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 3-4/2018
Auteurs:
Drs. Majorie de Been, Dr. Karen Hosper

Samenvatting

Sociaal kwetsbare patiënten hebben vaak meer nodig dan alleen medische zorg en advies. Problemen op het terrein van huisvesting, inkomen, werk en relaties spelen een rol bij hun gezondheid. Een goede onderlinge verwijzing en samenwerking tussen eerste lijn en het wijkteam is nodig en draagt bij aan het terugdringen van gezondheidsverschillen én een minder zware belasting van de huisarts. In deze bijdrage vindt u voorbeelden van samenwerking tussen professionals in de huisartsenpraktijk en hun collega’s in de wijkteams. Deze samenwerking is met name gericht op een meer effectieve persoonsgerichte en integrale zorg en ondersteuning aan de patiënten in een achterstandssituatie.

Onze productaanbevelingen

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3-4/2018

Bijblijven 3-4/2018 Naar de uitgave