Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2015 | Uitgave 4/2015

Denkbeeld 4/2015

Kleinbeeld

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2015
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Belangrijke opmerkingen
Samenstelling: Sacha Buddingh’. Met medewerking van Peter Bakens, Frans Hoogeveen en Franka Meiland, senior onderzoeker, VUmc. Heeft u een interessant nieuwtje voor deze rubriek: M.Strauss@bsl.nl.
Spector, A., e.a. (2015). Cognitive–behavioural therapy for anxiety in dementia: pilot randomised controlled trial, The British Journal of Psychiatry, 206, 509–516.

Samenvatting

Met de nieuwe App Risicoscan kunnen zorgmedewerkers eenvoudig en snel gezondheidsrisico’s bij ouderen signaleren. De app brengt zaken als ondervoeding, mondproblemen, huidletsel, incontinentie en vallen in kaart, geeft praktische adviezen en doet suggesties voor vervolgacties. Per gezondheidsrisico beantwoordt de zorgmedewerker vijf vragen. Daarna meldt de app of een cliënt een verhoogde kans heeft op de betreffende aandoening en of er mogelijk ook andere gezondheidsrisico’s in het spel zijn. Die kan de medewerker dan eveneens checken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2015

Denkbeeld 4/2015 Naar de uitgave

Column

Onhandig

Pro & contra

Stelling