Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2015 | Redactioneel | Uitgave 4/2015

Denkbeeld 4/2015

Goed voornemen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2015
Auteur:
Hugo Van Waarde
Belangrijke opmerkingen
Hugo van Waarde is adjuncthoofdredacteur van Denkbeeld; hij is zelfstandig werkzaam als adviseur en trainer in de zorg voor mensen met dementie.

Samenvatting

Mijn onlangs geopereerde nieuwe buurvrouw organiseerde alle hulp die ze thuis nodig had via familie en vrienden. Dat verliep uitstekend totdat zij zich op een warme dag, samen met haar zus, had buitengesloten. Ik stond net op het punt te vertrekken, toen mijn hulp werd ingeroepen. Omdat ik mijn buurvrouw aardig vind en ik mijn afspraak makkelijk iets kon uitstellen, was het probleem dankzij een geleende ladder en een open balkondeur snel op te lossen. Een fraai voorbeeld van hoe het er in een participerende samenleving aan toe kan gaan. Het is alleen de vraag of het bij hulpvragen van mensen met dementie net zo vlot zal verlopen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2015

Denkbeeld 4/2015 Naar de uitgave

Column

Onhandig