Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2015 | In gesprek | Uitgave 4/2015

Denkbeeld 4/2015

Van onderzoekster naar ‘zorgboerin’

Dieneke Smit en De Reigershoeve

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2015
Auteur:
Hugo Van Waarde
Belangrijke opmerkingen
Bernadette Willemse is redacteur van Denkbeeld; zij is verbonden aan het Trimbos-instituut en werkt als psycholoog bij de Amaris Zorggroep.
Hugo van Waarde is adjunct-hoofdredacteur van Denkbeeld; hij is zelfstandig werkzaam als adviseur en trainer in de zorg voor mensen met dementie.

Samenvatting

Dieneke Smit doet sinds 2008 promotieonderzoek naar het effect van activiteiten op de kwaliteit van leven van mensen met dementie. In september 2013 begon zij samen met haar vader Henk in Heemskerk woonzorgboerderij De Reigershoeve. Hoe heeft zij daar haar kennis over activiteiten voor mensen met dementie in de praktijk gebracht? En blijkt het ook te werken?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2015

Denkbeeld 4/2015 Naar de uitgave