Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2010 | Boeken | Uitgave 1/2010

Kind en adolescent 1/2010

J. G. Allen, P. Fonagy & A. W. Bateman (2008). Mentaliseren in de klinische praktijk. Amsterdam: Nieuwezijds. isbn 978 90 5712 277 4, 424 p., € 49,95

Tijdschrift:
Kind en adolescent > Uitgave 1/2010
Auteur:
Drs. Annemarie van Oosten
Belangrijke opmerkingen
gz-psycholoog/psychotherapeut, ggz Meerkanten, afdeling Polikliniek Kinder en Jeugd te Harderwijk.

Samenvatting

Mentaliseren is de afgelopen jaren een bekend begrip geworden binnen de ggz. Het staat centraal in mentaliseren bevorderende therapie (ofwel mbt), een effectief bevonden behandeling voor borderlinepersoonlijkheidsstoornissen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Kind en Adolescent

In Kind en Adolescent vindt u actuele Nederlandstalige wetenschappelijke publicaties die relevant zijn voor de pedagogische, psychiatrische of psychologische praktijk rondom kinderen en jeugdigen. Ontwikkeling, opvoeding en hulpverlening worden vanuit verschillende invalshoeken belicht. 

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2010

Kind en adolescent 1/2010 Naar de uitgave