Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2010 | Boeken | Uitgave 1/2010

Kind en adolescent 1/2010

A. Turnell & S. Edwards (2009). Veilig opgroeien. De oplossingsgerichte aanpak Signs of Safety in jeugdzorg en kinderbescherming. Houten: Bohn Stafleu van Loghum. isbn 978 90 313 6156 4, 242 p., € 29,50.

Tijdschrift:
Kind en adolescent > Uitgave 1/2010
Auteur:
Prof. dr. Hans Grietens
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. Hans Grietens
Hoofddocent Centrum voor Gezins- en Orthopedagogiek, Katholieke Universiteit Leuven.

Samenvatting

Veiligheid is een sleutelwoord in jeugdzorg en kinderbescherming. Wanneer we de gezins- en opvoedingssituatie van een kind niet meer veilig genoeg achten, dient er te worden gehandeld in het belang van het kind. Niet zelden worden dan maatregelen van (tijdelijke) uithuisplaatsing genomen. Maar voor zo’n ingrijpende beslissing wordt genomen, worden de onveilige situatie en de gevolgen die deze voor het kind heeft in kaart gebracht en wordt ingeschat wat de schade zou zijn als het kind in deze situatie zou blijven. Met andere woorden: risicotaxatie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Kind en Adolescent

In Kind en Adolescent vindt u actuele Nederlandstalige wetenschappelijke publicaties die relevant zijn voor de pedagogische, psychiatrische of psychologische praktijk rondom kinderen en jeugdigen. Ontwikkeling, opvoeding en hulpverlening worden vanuit verschillende invalshoeken belicht. 

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2010

Kind en adolescent 1/2010 Naar de uitgave