Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

07-02-2018 | Uitgave 1/2018

Bijblijven 1/2018

Intuïtie in de geneeskunde

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 1/2018
Auteur:
Prof. dr. Jos W. Snoek
Belangrijke opmerkingen
Deze bijdrage aan Bijblijven is een verkorte en geactualiseerde versie van Snoek JW, Dokter & intuïtie. In: F. Jonker, C. Tacke, eds. Intuïtie in de Geneeskunde. Utrecht: De Tijdstroom; 2011. pag. 37–57.

Samenvatting

Intuïtieve processen spelen een belangrijke rol bij iedere vorm van expertise, ook bij geneeskundige expertise. Intuïtie is het resultaat van ervaringsleren en ervaren dokters hebben geleerd op hun intuïtie te vertrouwen en weten ook dat dit vertrouwen niet absoluut kan zijn. Omdat ervaringen persoonsgebonden zijn, zijn intuïtieve beslisregels persoonlijk en niet overdraagbaar. De ontwikkeling van aan expertise gekoppelde intuïtie kan wel bevorderd worden binnen een goede, veilige leeromgeving.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2018

Bijblijven 1/2018 Naar de uitgave