Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2010 | Artikel | Uitgave 8/2010

Bijblijven 8/2010

Innoveren buiten de gebaande paden

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2010
Auteur:
Drs. P. Weyers
Belangrijke opmerkingen
Directeur stichting Maat

Samenvatting

De demografische ontwikkeling en de gevolgen van de financiële crisis stellen de gezondheidzorg voor een opgave die niet gerealiseerd zal worden door de huidige routines met nog meer verve uit te voeren. Naar het zich laat aanzien hebben de politiek en de landelijke overheid geen adequate agenda om kwaliteit en beschikbaarheid in de toekomst te garanderen. Veertien organisaties in Nijmegen menen daarom dat het noodzakelijk is dat het maatschappelijk middenveld zich heroriënteert en gezamenlijk een antwoord op deze uitdaging formuleert. Dit doen ze aan de hand van transitiemanagement, een veranderkundige aanpak die het mogelijk maakt succesvol te veranderen zonder afhankelijk te zijn van het vigerende regime. Uitgangspunt daarbij is niet wat een professional of organisatie kan bieden, maar wat de specifieke vraag van de burger of de groep burgers is, om daar dan vervolgens dienstverlening voor te organiseren. Hierdoor ontstaat een programma dat individuele dienstverleners en organisaties nooit zouden kunnen realiseren. In gezamenlijkheid kan dit wel.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2010

Bijblijven 8/2010 Naar de uitgave