Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2010 | Artikel | Uitgave 8/2010

Bijblijven 8/2010

Innovatie: uitdagingen voor de huisartspraktijk

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2010
Auteurs:
Prof. dr. W. J. H. M. van den Bosch, drs. J. de Groot
Belangrijke opmerkingen
Huisarts, hoogleraar Zorginnovatie in de huisartspraktijk en lid van het Zorginnovatieplatform
Projectleider Zorginnovatieplatform, ministerie van VWS

Samenvatting

De maatschappelijke opgaven in de zorg die de komende jaren op ons afkomen zijn groot. Denk maar de stijging van het aantal chronisch zieken en ouderen met gezondheidsproblemen, schaarste op de arbeidsmarkt en oplopende zorgkosten. Innovatie is noodzakelijk om in de toekomst de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg te kunnen behouden. In de praktijk blijkt het lastig om innovaties structureel te implementeren. Zelfs als aan de randvoorwaarde is voldaan dat de effectiviteit van de innovatie wetenschappelijk is bewezen, blijken innovaties in de zorg zich meestal niet vanzelf te verspreiden. Hiervoor zijn verschillende belemmeringen aan te wijzen. De belangrijkste zijn: schotten in de financiering en organisatie van de zorg, en weerstand tegen vernieuwing, leiderschap en ondernemerschap.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2010

Bijblijven 8/2010 Naar de uitgave