Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2010 | Artikel | Uitgave 8/2010

Bijblijven 8/2010

Health Bridge: de specialist virtueel in de spreekkamer en de huisarts virtueel in het ziekenhuis

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2010
Auteurs:
Ir. P. Ketelaar, mevr. dr. H. A. E. Vreugdenhil, dr. H. J. Schers
Belangrijke opmerkingen
Adviseur eHealth, Telecom4care
Huisarts en onderzoeker, afdeling Eerstelijnsgeneeskunde UMC St Radboud, Nijmegen
Huisarts en senioronderzoeker, afdeling Eerstelijnsgeneeskunde UMC St Radboud, Nijmegen

Samenvatting

Health Bridge is een innovatie waarmee huisarts en specialist samenwerken aan betere zorg. Door gebruik te maken van videoconferencing van hoge kwaliteit kan de specialist virtueel aanwezig zijn in de spreekkamer van de huisarts. Omgekeerd kan de huisarts via Health Bridge betrokken worden bij de zorgverlening in het ziekenhuis. Health Bridge zorgt zo voor meer kennisuitwisseling tussen specialist en huisarts, en voor beter, sneller en gerichter doorverwijzen.
De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het UMC St Radboud startte in 2008 met de eerste experimenten met Health Bridge. Inmiddels is Health Bridge uitgebreid naar zeven gezondheidscentra in de Nijmeegse regio en vijf afdelingen in het UMC St Radboud. De opschaling van Health Bridge levert veel inzicht op in de knelpunten en kansen bij de innovatie van transmurale samenwerking, en in de acceptatie van videoconsultatie door patiënt, huisarts en specialist.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2010

Bijblijven 8/2010 Naar de uitgave