Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2010 | Artikel | Uitgave 8/2010

Bijblijven 8/2010

Innovatie, organisatie en integrale bekostiging van chronische zorg

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2010
Auteur:
Drs. R. A. E. van Damme
Belangrijke opmerkingen
Senioradviseur bij BMC en zorgbestuurder

Samenvatting

Is er sprake van innovatie op het gebied van de chronische zorg in de eerste lijn? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, schets ik de relevante ontwikkelingen vanaf 2005 tot nu. Ook blik ik vooruit naar de toekomst van chronische zorg in de eerste lijn, waarbij de begrippen ketenzorg, zorgstandaarden en integrale bekostiging worden toegelicht. Hierbij wordt nader ingegaan op de organisatie van ketenzorg en de selectie van een keteninformatiesysteem. Ten slotte beantwoord ik de gestelde innovatievraag in positieve zin.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2010

Bijblijven 8/2010 Naar de uitgave