Skip to main content
main-content

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Interview | Uitgave 2/2018

Ahmed Marcouch:
Geron 2/2018

In het praten over migratie en migranten hebben we het in Nederland veel vaker over hoe ze hier zijn gekomen dan over het waarom

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2018
Auteurs:
Franka Bakker, Toon Verlaan

Samenvatting

De migratie van Marokkaans- en Turks-Nederlandse ouderen gaat terug tot begin jaren 60 van de vorige eeuw. In het praten over migranten hebben we het in Nederland veel vaker over hoe ze hier zijn gekomen dan over het waarom. Als we het hebben over het hoe, dan spreken we vaak over bedrijven die arbeidskrachten nodig hadden. Het gesprek gaat bijna nooit over de trigger, wat zorgde dat mensen uiteindelijk de keuze maakten om hier naartoe te komen, hun gezin achter te laten, naar een vreemd land te gaan en te blijven. Dat is belangrijk om de rest van hun levensloop en keuzes daarin te begrijpen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Geron 2/2018Naar de uitgave

Participatie & ontwikkeling

De Geluksroute voor kwetsbare mensen

Thema zorg en ondersteuning aan arbeidsmigranten

Transnationaal wonen van etnische ouderen

Participatie & ontwikkeling

POWER Veerkracht op leeftijd

Arbeid & inkomen

Persoonlijk pensioen