Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Thema zorg en ondersteuning aan arbeidsmigranten | Uitgave 2/2018

Pendelen, wonen, zorg en welzijn
Geron 2/2018

Transnationaal wonen van etnische ouderen

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2018
Auteur:
Ibrahim Yerden
Belangrijke opmerkingen

Over de auteur

Ibrahim Yerden is cultureel antropoloog en werkzaam als adviseur en onderzoeker bij het Instituut voor Maatschappelijke Veerkracht. Hij promoveerde in 2013 op het onderzoek Tradities in de Knel; over de zorgverwachtingen en zorgpraktijk bij Turkse ouderen en hun kinderen in Nederland.

Samenvatting

Door de globalisering heeft een verandering in leefstijlen plaatsgevonden, waarin mobiliteit, informatie en communicatietechnologie een belangrijke rol spelen. De mobiliteit van jong en oud is toegenomen. Deze veranderingen in leefstijlen zal in de komende decennia zijn weerslag hebben op het wonen, de zorg en het welzijn van de steeds groter wordende groep pendelende (etnische)ouderen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Geron 2/2018 Naar de uitgave

Arbeid & inkomen

Persoonlijk pensioen