Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Participatie & ontwikkeling | Uitgave 2/2018

Verslag van een interviewronde
Geron 2/2018

Kansen op participatie voor oudere vluchtelingen

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2018
Auteurs:
Joris Van Puyenbroeck, Ellen Van Houdenhove, An-Sofie Smetcoren
Belangrijke opmerkingen

Over de auteurs

Joris Van Puyenbroeck is doctor in de pedagogische wetenschappen en als lector-onderzoeker verbonden aan de bachelor Gezinswetenschappen en de banaba Psychosociale Gerontologie van de Odisee Hogeschool, België. Ellen Van Houdenhove is doctor in de Biomedische Wetenschappen en opleidingshoofd van de bachelor Gezinswetenschappen en banaba Psychosociale Gerontologie van Odisee, België. Tevens is zij lid van de redactie van Gerōn. An-Sofie Smetcoren is doctor in Agogische Wetenschappen, post-doctoraal onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en als lector verbonden aan de banaba Psychosociale Gerontologie van de Odisee Hogeschool, België.

Samenvatting

Studenten Bachelor-na-bachelor Psychosociale Gerontologie van Odisee Hogeschool (BE) werkten mee aan een Europees initiatief om in te zoomen op de leefwereld van ouderen met een recente migratiegeschiedenis. De studenten gingen na hoe oudere vluchtelingen hun aankomst in België en de eerste maanden van het integratieproces beleefden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Geron 2/2018 Naar de uitgave

Bespreking oratie

De kracht van verhalen

Thema zorg en ondersteuning aan arbeidsmigranten

Transitie van familiezorg naar gedeelde zorg