Skip to main content
main-content

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Gezondheid & zorg | Uitgave 2/2018

Geron 2/2018

Kansrijke elementen van preventieve activiteiten voor ouderen die onvoldoende bereikt worden

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2018
Auteurs:
Lidwien Lemmens, Gerrie-Cor Herber, Annemieke Spijkerman, Sandra Van Oostrom
Belangrijke opmerkingen

Over de auteurs

Alle auteurs zijn werkzaam bij het Centrum voor Voeding, Preventie en Zorg van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu te Bilthoven. Zij doen onderzoek naar kwetsbare ouderen. Het beschreven onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Samenvatting

Veel gemeenten bieden preventieve activiteiten voor ouderen aan. Maar hoe bereik je juist die groepen ouderen die het meeste baat hierbij hebben en die je met het reguliere aanbod nauwelijks bereikt? Wat zijn redenen dat deze groepen onvoldoende bereikt worden en wat zijn volgens professionals en ouderen elementen die zorgen dat deze groepen wel meedoen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Geron 2/2018Naar de uitgave

Bespreking oratie

De kracht van verhalen