Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Gezondheid & zorg | Uitgave 2/2018

Geron 2/2018

Steun en aandacht bij sterven: een pleidooi voor ‘palliatief verlof’

Tijdschrift:
Geron > Uitgave 2/2018
Auteur:
Ineke Koedam
Belangrijke opmerkingen

Over de auteur

Ineke Koedam is oud hospicecoördinator. Zij spreekt en schrijft over sterven en is voorzitter van het Landelijk Expertisecentrum Sterven. Van 2009-2011 deed zij namens neuro-psychiater Peter Fenwick (UK) onderzoek naar levenseinde-ervaringen. Zij is auteur van onder andere In het licht van sterven, ervaringen op de grens van leven en dood en is docent van de Intensive ‘Omgaan met Sterven’ op post-HBO niveau.

Samenvatting

Aandacht voor en steun bieden aan een stervende ouder gaan maar moeilijk samen met onze drukke, werkzame levens. Bovendien is familie complexer geworden. Kinderen wonen vaak niet meer in de buurt of zelfs maar in het land. Kan de samenleving hier een handreiking bieden nu we in rap tempo vergrijzen en het beleid van de overheid er op is gericht om langer thuis te wonen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Gerōn

Gerōn is een tijdschrift over ouder worden in de moderne samenleving, met informatie en opinies uit beleid, praktijk en wetenschap.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Geron 2/2018 Naar de uitgave

Participatie & ontwikkeling

De Geluksroute voor kwetsbare mensen