Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

15-02-2018 | Opinie | Uitgave 3/2018

Huisarts en wetenschap 3/2018

Hoogste tijd voor minder patiënten per huisarts

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 3/2018
Auteurs:
Henriëtte van der Horst, Patrick Bindels, Pim Assendelft, Marjolein Berger, Jean Muris, Mattijs Numans, Henk van Weert, Niek de Wit
Belangrijke opmerkingen
Van der Horst H, Bindels P, Assendelft P, Berger M, Muris J, Numans M, Van Weert H, De Wit N. Hoogste tijd voor minder patiënten per huisarts. Huisarts Wet 2018;61:30-1. DOI: 10.1007/s12445-018-0056-9.
Dit is een bewerking van de open brief die het IOH (de acht afdelingshoofden huisartsgeneeskunde) op 5 december 2017 naar de vaste kamercommissie van VWS stuurde.

Samenvatting

De toegankelijkheid van de huisartsenzorg in Nederland komt in het gedrang. De grote werkdruk en lastig te vervullen vacatures voor huisartsen zijn twee belangrijke factoren die de toegankelijkheid van de zorg in gevaar brengen. De Nederlandse huisarts dreigt te bezwijken onder de werkbelasting. Een drastische verkleining van de huisartsenpraktijk is hoognodig, niet mondjesmaat, maar substantieel met 15-20%.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Huisarts en wetenschap 3/2018 Naar de uitgave

Kennistoets

Duimbasisartrose