Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

16-02-2018 | Implementatie | Uitgave 3/2018

Huisarts en wetenschap 3/2018

Meer tijd voor patiënten, minder verwijzingen

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 3/2018
Auteurs:
Hans Peter Jung, Thomas Jung, Sil Liebrand, Machteld Huber, Snezana Stupar-Rutenfrans, Michel Wensing
Belangrijke opmerkingen
Zie ook: Van der Horst H, Bindels P, Assendelft P, et al. Hoogste tijd voor minder patiënten per huisarts. Huisarts Wet 2018;61:DOI.org/10.1007/s12445-018-0062-y.
Jung HP, Jung T, Liebrand S, Huber M, Stupar-Rutenfrans S, Wensing M. Meer tijd voor patiënten, minder verwijzingen? Huisarts Wet 2018;61(3):39-41. DOI: 10.1007/s12445-018-0062-y.
Mogelijke belangenverstrengeling: Dit implementatietraject is uitgevoerd op initiatief van de eerste auteur in overleg met zorggroep Syntein en zorgverzekeraar VGZ. De extra waarneming en het abonnementssysteem werden bekostigd door VGZ. Voortzetting van de financiering en uitbreiding naar andere praktijken zijn mede afhankelijk van de resultaten van dit onderzoek.

Abstract

In een implementatietraject voor praktijkverkleining in een Noord-Limburgse plattelandspraktijk is een waarnemer in deeltijd aangesteld zodat elke huisarts meer tijd kon nemen voor een patiënt. Alle praktijkmedewerkers kregen scholing in ‘positieve gezondheid’ en de huisartsen werkten nauw samen met het sociale team van de gemeente. Het aantal verwijzingen naar een medisch specialist nam met een kwart af, het aantal spoedverwijzingen bleef gelijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2018

Huisarts en wetenschap 3/2018 Naar de uitgave