Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2013 | Artikelen | Uitgave 1/2013

Bijblijven 1/2013

Hoofdpijn bij kinderen en tieners

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 1/2013
Auteur:
Dr. A. Verrips
Belangrijke opmerkingen
Neuroloog-kinderneuroloog-neuromyoloog
Hoofdpijn bij kinderen is een veelvoorkomend probleem. Op de kinderleeftijd zijn er veel verschillende primaire hoofdpijnvormen, waarvan de meest voorkomende, migraine en spanningshoofdpijn, qua kenmerken niet wezenlijk verschillen van de hoofdpijn bij volwassenen. Op de kinderleeftijd komt een aantal leeftijdsgebonden specifieke migrainetypen voor en specifieke leeftijdsgebonden syndromen die niet direct geassocieerd worden met migraine. De behandeling van de diverse vormen van primaire hoofdpijn kan bestaan uit een medicamenteuze en een niet-medicamenteuze therapie. Alvorens deze behandeling te starten, moet aandacht worden besteed aan leefstijl en voeding, en wordt de mogelijkheid van medicatieovergebruik overwogen. De medicamenteuze behandeling verschilt niet wezenlijk van de therapie bij volwassenen, met uitzondering van het gebruik van triptanen vanaf de leeftijd van 12 jaar.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2013

Bijblijven 1/2013 Naar de uitgave