Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2013 | Artikelen | Uitgave 1/2013

Bijblijven 1/2013

Epidemiologie van hoofdpijn

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 1/2013
Auteurs:
Dr. A.A. Uijen, Dr. C. van Boven
Belangrijke opmerkingen
onderzoeker
St
huisarts te Oosterhout
huisarts te Franeker
Hoofdpijn is een veelvoorkomende reden om de huisarts te bezoeken. Van alle nieuwe klachten waarmee patiënten de huisarts bezoeken, staat de klacht hoofdpijn op nummer 10 (35 per 1000 patiënten per jaar). Met behulp van gegevens uit het Transitieproject1 (1995 t/m 2008, gemiddeld 16.000 patiënten per jaar ingeschreven) hebben wij gekeken hoe vaak de klacht hoofdpijn voorkomt, welke diagnose er gesteld wordt en wat de huisarts uiteindelijk doet bij patiënten die zich presenteren met hoofdpijn. Bovendien hebben we gekeken naar de samenhang tussen hoofdpijn (als ingangsklacht en einddiagnose) en depressie en spanningsklachten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2013

Bijblijven 1/2013 Naar de uitgave