Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2013 | Artikelen | Uitgave 1/2013

Bijblijven 1/2013

Alarmsymptomen bij hoofdpijn

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 1/2013
Auteur:
Prof. dr. M. Vermeulen
Belangrijke opmerkingen
Neuroloog

Samenvatting

Alarmsymptomen bij hoofdpijn zijn: acuut begin, koorts, hoofdpijn ontstaan na 65e jaar gepaard gaande met lusteloosheid, maligniteit in voorgeschiedenis en gestoorde afweer. Bij patiënten met hersentumoren zijn de eerste symptomen: epileptische aanvallen, gedragsveranderingen of toenemende onhandigheid van linker- of rechterarm, al dan niet met loopstoornissen en moeite met spreken. Bij het herkennen van de oorzaken van hoofdpijn die niet gemist mogen worden, is de anamnese belangrijk en niet het neurologisch onderzoek of fundoscopie. Fundoscopie is wel van belang bij het vaststellen van de zeldzaam voorkomende idiopathische intracraniële hypertensie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2013

Bijblijven 1/2013 Naar de uitgave