Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

06-11-2015 | Uitgave 6/2015

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 6/2015

Hoe staan ZAT-leden tegenover het thema suïcidaliteit onder leerlingen en online training op dit gebied?

Tijdschrift:
JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg > Uitgave 6/2015
Auteurs:
R. Ghoncheh, A.J.F.M. Kerkhof, H.M. Koot

Samenvatting

In dit artikel worden de resultaten van een online vragenlijstonderzoek onder leden van Zorg Advies Teams (ZATs) besproken (n = 58) met als doel een beeld te krijgen van hoe deelnemers vanuit hun positie als ZAT-lid tegenover het onderwerp suïcidaliteit onder jongeren staan en om de behoefte aan een online trainingsprogramma op dit gebied te peilen. De resultaten laten zien dat bijna alle deelnemers ooit in aanraking zijn gekomen met suïcidaliteit onder hun leerlingen en dat volgens de ZAT-leden het onderwerp suïcidaliteit de aandacht van scholen vereist. De ontwikkeling van flexibele e-learning modules op dit gebied wordt door de deelnemers als positief beoordeeld.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

Jeugdgezondheidszorg

Dit is een vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft. Elke twee maanden verschijnt het blad met twintig pagina's op magazineformaat, waarin telkens vijf à zes onderwerpen in afgeronde vorm worden behandeld en ook veel informatie (actualiteiten, boekbesprekingen en nieuws over cursussen en adressen) in kort bestek wordt gegeven.

BSL Academy hbo-V Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2015

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 6/2015 Naar de uitgave