Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

17-11-2015 | Uitgave 6/2015

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 6/2015

Gezinsbehandeling van suïcidale jongeren: een casus

Tijdschrift:
JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg > Uitgave 6/2015
Auteur:
I. Rood

Samenvatting

De gezinscontext dient zo veel mogelijk bij de behandeling van suïcidaliteit bij jongeren betrokken te worden, ook als de jongere zegt dat hij dit niet wil of niet nodig vindt. Dit is de belangrijkste aanbeveling uit de Multidisciplinaire Richtlijn Diagnostiek en Behandeling van suïcidaal gedrag. Want niet alleen kennen ouders een emotionele betrokkenheid bij hun kind, zij zijn de gezagsdragers en dit brengt juridische verantwoordelijkheden met zich mee.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

Jeugdgezondheidszorg

Dit is een vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft. Elke twee maanden verschijnt het blad met twintig pagina's op magazineformaat, waarin telkens vijf à zes onderwerpen in afgeronde vorm worden behandeld en ook veel informatie (actualiteiten, boekbesprekingen en nieuws over cursussen en adressen) in kort bestek wordt gegeven.

BSL Academy hbo-V Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2015

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 6/2015 Naar de uitgave