Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

09-11-2015 | Uitgave 6/2015

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 6/2015

Child Suicide Review: audit in Nederland en België

Tijdschrift:
JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg > Uitgave 6/2015
Auteurs:
L. Bijker, G. Portzky

Samenvatting

Suïcide is wereldwijd de op een na belangrijkste doodsoorzaak onder jongeren. Om zo dicht mogelijk tot de kern te komen van wat er gebeurt voordat een jongere suïcide pleegt, zijn twee methoden van onderzoek toegepast: de psychologische autopsie in Vlaanderen en de Child Suicide Review in Nederland. Beide methoden zijn een intensieve bestudering van individuele gevallen van suïcide onder jongeren om meer te kunnen leren van aanleidingen, aandoeningen en preventiemogelijkheden en om nazorg voor nabestaanden te optimaliseren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

Jeugdgezondheidszorg

Dit is een vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft. Elke twee maanden verschijnt het blad met twintig pagina's op magazineformaat, waarin telkens vijf à zes onderwerpen in afgeronde vorm worden behandeld en ook veel informatie (actualiteiten, boekbesprekingen en nieuws over cursussen en adressen) in kort bestek wordt gegeven.

BSL Academy hbo-V Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2015

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 6/2015 Naar de uitgave