Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2018 | Uitgave 5/2018

Hora est
Denkbeeld 5/2018

Hoe passend is het psychofarmacagebruik van verpleeghuisbewoners met dementie?

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2018
Auteur:
Klaas van der spek
Belangrijke opmerkingen
Klaas van der Spek promoveerde in januari 2018 aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het proefschrift Appropriate Psychotropic Drug Use in Institutionalized People with Dementia. The PROPER-study. Deze tekst is hiervan een beknopte samenvatting.

Samenvatting

Universitaire promoties leveren vaak kennis op die relevant is voor de praktijk. In de serie ‘Hora est’ biedt Denkbeeld onderzoekers gelegenheid hun bevindingen kort uiteen te zetten. En zoals gebruikelijk bij promoties is er ook oppositie. In deze eerste aflevering beschrijft Klaas van der Spek de resultaten van zijn onderzoek naar het voorschrijven van psychofarmaca bij verpleeghuisbewoners met dementie. Sandra Zwijsen plaatst er kanttekeningen bij.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2018

Denkbeeld 5/2018 Naar de uitgave

Hartenkreet

Ontdekkingstocht

Kleinbeeld

Kleinbeeld