Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2018 | Onder de loep | Uitgave 5/2018

Denkbeeld 5/2018

De weg kwijt?

Nieuw onderzoek naar ondersteuning bij de oriëntatie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2018
Auteur:
Han Diesfeldt
Belangrijke opmerkingen
Han Diesfeldt is psycholoog; voor meer informatie en reacties: h.diesfeldt@outlook.com.

Samenvatting

Een teruglopend oriëntatievermogen is een bekend probleem bij dementie dat mensen sterk in hun bewegingsvrijheid kan gaan belemmeren. Beter inzicht in desoriëntatie en in effectieve manieren om mensen met dementie in de ruimtelijke omgeving te ondersteunen, kan dan ook belangrijke winst betekenen voor de kwaliteit van leven. Recent Frans onderzoek met virtual reality biedt nieuwe aanknopingspunten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2018

Denkbeeld 5/2018 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld