Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2018 | In de etalage | Uitgave 5/2018

Denkbeeld 5/2018

Mensen met dementie op de planken

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2018
Auteur:
Joke de Jonge
Belangrijke opmerkingen
Joke de Jonge is zelfstandig ondernemer en schrijver. Meer informatie: www.​dementieleeslijn​.​nl. Joke de Jonge (2018). Een kijkje achter de schermen. Theater maken met mensen met beginnende dementie. Amsterdam: Uitgeverij SWP, 96 p., € 24,90.

Samenvatting

Mensen met beginnende dementie kunnen zelf prachtig theater spelen. Als je hún mogelijkheden maar als uitgangspunt van een voorstelling neemt en daar steeds improviserend op inspeelt. En als je er vooral maar heel ruim de tijd voor neemt en zorgt voor wat zíj nodig hebben om overtuigend te kunnen spelen. Dat is de les van de voorstelling Ontmoet ELKander en de boodschap van het boek Een kijkje achter de schermen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2018

Denkbeeld 5/2018 Naar de uitgave

Onder de loep

De weg kwijt?