Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Onderzoek | Uitgave 2/2015

TPO - De Praktijk 2/2015

Hoe gaat het met de praktijkondersteuner-ggz?

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 2/2015
Auteurs:
drs. Mariska van Es, drs. Leonore Nicolaï
Belangrijke opmerkingen

Auteursgegevens

Landelijke Vereniging POH-GGZ: drs. M.N. van Es, psycholoog, poh-ggz en onderzoeker, en drs. L.C. Nicolaï, voorzitter LV POH-GGZ, psycholoog en poh-ggz. Correspondentie: info@poh-ggz.nl.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets gemeld. De fragmenten in dit artikel zijn gebaseerd op ervaringen van poh’s-ggz uit de dagelijkse praktijk. Om privacyredenen zijn de namen gefingeerd.

Samenvatting

Door de veranderingen in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) van de laatste jaren is een groot deel van de ggz verschoven van de eerste- en tweedelijns-ggz (sinds 2014 basis-ggz en specialistische ggz) naar de huisartsenvoorziening. Om de groeiende vraag in de huisartsenpraktijk te kunnen hanteren, zijn er naast de huisarts praktijkondersteuners-ggz (poh’s-ggz) aangesteld. In totaal zijn er nu 961 poh’s-ggz in Nederland werkzaam.
Om antwoord te krijgen op de vragen: ‘Wie zijn nu die poh’s-ggz, hoe werken zij in de praktijk, en hoe beleven ze hun werk?’ heeft de Landelijke Vereniging POH-GGZ medio 2014 een onderzoek verricht onder haar leden. In dit artikel lees je een impressie van de uitkomsten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2015

TPO - De Praktijk 2/2015 Naar de uitgave

Weet je dit?

Antwoorden

Weet je dit?

Vragen