Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2007 | Article | Uitgave 2/2010

Kind & Adolescent Praktijk 2/2010

Hiërarchische analyse van de WISC-III nader toegelicht: vragen en antwoorden

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 2/2010
Auteur:
Yaron Kaldenbach
Belangrijke opmerkingen
Drs. Y. Kaldenbach, gz-psycholoog en kinder- en jeugdpsycholoog NIP, Coördinator Psychodiagnostiek bij afdeling Jeugd van Altrecht GGZ te Utrecht. Naast erkend diagnostieksupervisor is hij lid van de commissie Basisaantekening Psychodiagnostiek NIP en geeft hij WISC-III-cursussen. E-mail:ykaldenbach@hotmail.​com.

Abstract

In dit artikel wordt ingegaan op vragen, discussiepunten en overwegingen ten aanzien van de hiërarchische analysemethode voor de WISC-III (Kaldenbach, 2006). Met behulp van deze informatie kan de lezer onderbouwde keuzes maken met betrekking tot de manier van analyseren, interpreteren en rapporteren in relatie tot de WISC-III. Via www.​kindenadolescent​.​nl kan een uitgebreidere versie van dit artikel worden gedownload.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2010

Kind & Adolescent Praktijk 2/2010 Naar de uitgave

CURIOSA

Missers

Psychobelletrie

Geluk