Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2013 | Uitgave 10/2013

Tandartspraktijk 10/2013

Het nieuwe afmaken van gebitsprothesen

Traditionele onnauwkeurigheden vérgaand ondervangen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 10/2013
Auteurs:
Hugo Vreugdenhil, Michel van Overveld
Belangrijke opmerkingen
Hugo Vreugdenhil, tandarts-gnatholoog, en Michel van Overveld, tandtechnicus, zijn beiden eigenaar van Tandtechnisch Laboratorium Vreugdenhil en Van Overveld te Geldermalsen.
De auteurs hechten eraan te verklaren dat zij dit artikel op persoonlijke titel en dus onafhankelijk van de fabrikanten hebben geschreven.
Het vervaardigen van gebitsprothesen staat helaas is de schaduw van andere tandtechnische disciplines. Dit heeft onder andere te maken met de technische fase van het gieten of het persen van de kunststof voor de prothesebasis. Hierbij worden namelijk onnauwkeurigheden geïntroduceerd door de onvermijdelijke polymerisatiekrimp, die de inspanningen van de clinicus en de technicus deels teniet doen.
Aan die beperkingen lijkt een eind te zijn gemaakt met de komst van het IvoBase-systeem. De auteurs van dit artikel zijn in september 2012 in hun laboratorium met dit systeem gestart, hebben inmiddels zo’n 250 protheses en 25 stabilisatie-opbeetplaten vervaardigd en doen nevenstaand verslag van hun ervaringen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2013

Tandartspraktijk 10/2013 Naar de uitgave

Product nieuws

Product nieuws

OriginalPaper

Optimaal composiet