Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2013 | Uitgave 10/2013

Tandartspraktijk 10/2013

De ‘natuurlijkste’ prothese

Soms mogelijk toepasbaar in een partiële prothese?

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 10/2013
Auteurs:
Ulf Schepke, Dik van Meegen
Belangrijke opmerkingen
Ulf Schepke is als tandarts-onderzoeker en Dik van Meegen als tandprotheticus verbonden aan het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) van het UMC Groningen.
Met dank aan Carline van den Breemer, Eric Meisberger en Henk van Dijk voor hun hulp en bijdragen.
De angst om de eigen elementen te verliezen en deze vervangen te zien door een (volledige) prothese is onder patiënten algemeen. Tandarts en tandtechnicus doen er in zulke gevallen dan ook alles aan om ‘het substituut’ qua vorm en functie zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke dentitie te houden. Onlangs kregen wij echter de zeldzame kans om bij de vervaardiging van een volledige prothese gebruik te maken van de eigen elementen van de patiënt. Die casus wilden wij u niet onthouden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2013

Tandartspraktijk 10/2013 Naar de uitgave

Gewone- en ongewone patiënten

Blaren in de mond

Feedback post

Ordenen helpt

Report

Empathie