Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2013 | De promotie | Uitgave 10/2013

Tandartspraktijk 10/2013

Mondspoelmiddelen met chloorhexidine

Bestrijdt chloorhexidine plaque en gingivitis?

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 10/2013
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Als een chloorhexidinemondspoelmiddel wordt gebruikt na het tandenpoetsen met een SLS-houdende tandpasta, is de werking van het chloorhexidine niet minder. De mate waarin de vorming van tandplaque wordt geremd blijkt niet afgenomen onder normale gebruiksomstandigheden. Verder blijkt ook dat er geen significant verschil in effectiviteit is tussen een chloorhexidinespoelmiddel op water- of op alcoholbasis. Van chloorhexidine als aanvulling op dagelijkse mondverzorging mag 33% reductie van de tandplaque en 26% reductie van de mate van tandvleesontsteking verwacht worden. Enkele uitkomsten van het promotieonderzoek van Daniëlle van Strydonck.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2013

Tandartspraktijk 10/2013 Naar de uitgave

Product nieuws

Product nieuws