Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

25-07-2020 | Beschouwing | Uitgave 9/2020

Huisarts en wetenschap 9/2020

Het individueel opleidingsplan: prul of praal?

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 9/2020
Auteurs:
Rozemarijn van der Gulden, Fred Tromp, Claudia Greijn, Bart Thoonen
Belangrijke opmerkingen
Van der Gulden R, Tromp F, Greijn CM, Thoonen BP. Het individueel opleidingsplan, prul of praal? Huisarts Wet 2020;63(9):32-4. DOI:10.1007/s12445-020-0814-3.
Mogelijke belangenverstrengeling: Bart Thoonen is als curriculum coördinator Eerstelijnsgeneeskunde RadboudUMC en voormalig landelijk coördinator e-portfolio bij Huisartsopleiding Nederland betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van het IOP in de huisartsopleiding. De huidige publicatie is geschreven op persoonlijke titel.

Samenvatting

Artsen moeten hun kennis en vaardigheden voortdurend bijspijkeren: levenslang leren is de norm. Huisartsenopleidingen besteden daarom veel aandacht aan zelfsturend leren. Daarbij hoort een individueel opleidingsplan. In de praktijk zien aiossen het nut ervan vaak niet in, maar een individueel opleidingsplan kan wel degelijk waardevol zijn. Voorwaarde is wel dat de opleiding ruimte maakt voor autonome keuzes van de aios en ervoor zorgt dat opleiders en docenten beschikken over voldoende coachingsvaardigheden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2020

Huisarts en wetenschap 9/2020 Naar de uitgave

Redactioneel

Bewuste keus?