Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

17-08-2020 | Implementatie | Uitgave 9/2020

Huisarts en wetenschap 9/2020

Behandeling van een dupuytrencontractuur

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 9/2020
Auteurs:
Arre Bekkering, Roel Boomkens, Miranda van Zwam, Tjard Schermer
Belangrijke opmerkingen
Bekkering GM, Boomkens RW, Van Zwam M, Schermer TRJ. Behandeling van een dupuytrencontractuur. Huisarts Wet 2020;63(9):67-70. DOI:10.1007/s12445-020-0823-2.
Mogelijke belangenverstrengeling: G.M. Bekkering heeft de behandelingen zelf uitgevoerd, de data verzameld en mede geevalueerd. Voor de behandelingen ontving hij een vergoeding van de zorgverzekeraar.

Samenvatting

Plastisch chirurgen passen percutane naaldfasciotomie (PNF) poliklinisch toe bij de behandeling van een dupuytrencontractuur. Ook huisartsen blijken deze techniek te kunnen verrichten: de resultaten van de huisarts-auteur die de PNF-behandeling in zijn praktijk uitvoert lijken zowel op de korte als op de langere termijn overeen te komen met de gepubliceerde resultaten van plastisch chirurgen. Wij denken daarom dat de huisartsenberoepsgroep en ziektekostenverzekeraars PNF landelijk in de 1e lijn kunnen implementeren. Dit draagt bij aan de gewenste transitie van zorg van de (duurdere) 2e naar de (goedkopere) 1e lijn.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2020

Huisarts en wetenschap 9/2020 Naar de uitgave

Redactioneel

Bewuste keus?