Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2020 | Artikel | Uitgave 1/2020

Bijblijven 1/2020

Herkennen en diagnosticeren van een verstandelijke beperking

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 1/2020
Auteurs:
Roel D’Hollander, Kathrine Goffart
Het inschatten van de verstandelijke mogelijkheden en het herkennen van een verstandelijke beperking bij een patiënt is van belang voor het creëren van een juist kader om de patiënt op een goede manier te benaderen, goed te communiceren en aandacht te hebben voor de specifieke gezondheidsproblemen die bij deze groep patiënten kunnen voorkomen. Een verstandelijke beperking herkennen en de verstandelijke mogelijkheden correct inschatten is geen eenvoudige opdracht voor de huisarts. In dit artikel willen we huisartsen informeren over hoe ze een verstandelijke beperking kunnen herkennen. Aan de hand van de gangbare definitie van verstandelijke beperking beschrijven we de methodiek om een diagnose verstandelijke beperking te stellen - waarvoor men hier in Vlaanderen terecht kan - en op welke ondersteuning een persoon met een verstandelijke beperking kan rekenen. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2020

Bijblijven 1/2020 Naar de uitgave