Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2020 | Redactioneel ten geleide | Uitgave 1/2020

Bijblijven 1/2020

Mensen met een verstandelijk beperking

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 1/2020
Auteurs:
Peter Dieleman, André Haverkort
Na tien jaar besteedt Bijblijven opnieuw aandacht aan de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. De keuze voor het thema werd destijds (Bijblijven 2010-4) mede ingegeven door de veranderende visie op 'zwakzinnigheid' en 'mentale handicap', en doordat de zorg voor deze mensen begon te verschuiven naar de huisartspraktijk. De vermaatschappelijking van mensen met een verstandelijke beperking (en bij uitbreiding van mensen met een beperking tout court) heeft zich in die tien jaar stilletjes verdergezet, de inclusiegedachte heeft zijn weg gevonden, zowel in het maatschappelijk leven als op de arbeidsmarkt, maar bijvoorbeeld ook in de sportwereld. In de nieuwsberichtgeving krijgen deze mensen veel meer aandacht dan een tijd geleden. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2020

Bijblijven 1/2020 Naar de uitgave