Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2020 | Artikel | Uitgave 1/2020

Bijblijven 1/2020

Communicatie met patiënten met een licht verstandelijke beperking, in relatie tot medicatieveiligheid

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 1/2020
Auteurs:
Daphne Konz, Mathilde Mastebroek, Dederieke Festen
Voor patiënten met een licht verstandelijke beperking is duidelijke communicatie, toegang tot eenvoudige informatie en een vertrouwensrelatie met de huisarts belangrijk om tot een goed zelfmanagement bij gezondheid en (chronische) ziekten te komen. Wat te doen als patiënten lage gezondheidsvaardigheden hebben en hun medicatie niet goed gebruiken? Bijvoorbeeld omdat ze moeizaam kunnen lezen, geen vragen durven stellen of impulsief handelen? Dit zijn veel voorkomende problemen bij mensen met een licht verstandelijke beperking of zwakbegaafdheid. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2020

Bijblijven 1/2020 Naar de uitgave