Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2020 | Artikel | Uitgave 1/2020

Bijblijven 1/2020

Proactieve benadering van mensen met een verstandelijke beperking in de huisartsenpraktijk loont

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 1/2020
Auteur:
Esther Bakker-van Gijssel
Een proactief gezondheidsonderzoeksinstrument voor mensen met verstandelijke beperking (PGO-VB) kan huisartsen helpen gezondheidsproblemen van mensen met verstandelijke beperking eerder op het spoor te komen. Dit PGO-VB-instrument is nu beschikbaar voor de huisarts. Onderzoek in Angelsaksische landen heeft aangetoond dat jaarlijks uitnodigen van mensen met verstandelijke beperking voor een proactief gezondheidsonderzoek, nieuwe aandoeningen aan het licht brengen, aandacht vestigt op deelname aan bevolkingsonderzoeken en leefstijladviezen onder de aandacht brengt. Bij mensen met een verstandelijke beperking is sprake van een gezondheidsachterstand. Zij overlijden gemiddeld 17 jaar eerder aan behandelbare aandoeningen dan mensen in de algemene populatie. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2020

Bijblijven 1/2020 Naar de uitgave